zondag 18 februari 2007

ZZ zz

Gisteravond was de derde avond in acht dagen die direct in het teken stond van onze zomeractiviteiten. We hadden nu een reünie van de ZZ-week. Zeilvereniging Zuidlaardermeer organiseert elk jaar een wedstrijdweek, deze wordt gevolgd door de Schildweek (op het Schildmeer) en de Sneekweek (op het Sneekermeer). Onze zomervakanties draaien de laatste jaren om deze drie weken, van tochten maken komt dus niet zoveel. Dat doen we dan wel in de voorjaars- of herfstvakantie.

De ZZ-week is een klein en intiem gebeuren. De organisatie doet er van alles aan om het tot een leuke zeilweek te maken, inclusief avondprogramma! Dat doen de verenigingen uit de weken erna ook, maar daar zit veel meer geld achter. En het aantal deelnemers is veel groter. De band die een ZZ-week schept maakt dat we elk jaar rond deze tijd een reünie hebben. Soms een weekend, gister een avond. Het was weer heel gezellig. Veel zeiljeugd en veel ouders. Bijna vijftig in totaal.

We noemden het de ZZ zonder zeilboten. Na afloop fietste ik met mijn dochter naar huis, en daar genoten we allebei ook van. Dit komt niet zo vaak meer voor, soms zijn er van die dingen die je ongemerkt voor het laatst samen hebt gedaan. Een kind opvoeden is ook een proces van continue loslaten.

4 opvarenden:

Anoniem zei

Behalve ZZ op de meren is vooral de dochter ZZ, zijn zon. Alhoewel het leven (ook) de kunst is van het loslaten, hoop ik dat jullie elkaar levenslang nabij zullen zijn.
Vorig jaar waren we een weekje op vakantie aan het Schildmeer, in zo'n prachtige watervilla. Het was opeeens helaas een koude week, maar we maakten juweeltjes van dagtochten.

Gonda zei

Het lijkt me een gezellig wereldje, dat zeilwereldje. Vooral leuk omdat je het met je hele gezin kunt doen. En dan ook nog een onverwacht onderonsje met je dochter!
Grappig trouwens dat jullie bij niet-Friese zeilverenigingen aangesloten zijn.

Gerhard zei

@Marius: Ik ken de huisjes. Het is een prachtige omgeving, vooral in de zomer. Je kunt ook mooi wandelen aan de zuidkant, naar het huis van Koops (Tjuchem).

@Goentah: Dat het een gezinsactiviteit is maakt het zeker waardevol. Wij zijn wel gewoon lid van de KWS. Andere zeilverenigingen door het hele land organiseren wedstrijden die open zijn voor iedereen.

Anoniem zei

Ja, precies, Tjuchem, ik kon niet meer op de naam komen!