zaterdag 3 maart 2007

Essent

Mijn schoonmoeder is een flinke vrouw, maar natuurlijk niet zo jong meer. Van sommige dingen kan ze bij voorbaat erg onrustig raken, zoals brieven van Essent. Die stopt ze dan ook het liefst ongeopend in een boekhoudla. Tot er ineens onverwacht een veel te groot bedrag wordt afgeschreven, dan slaat de paniek toe. Als eerste hebben we dan ook het geld teruggehaald.

Omdat ze vijf jaar geleden een nieuwe electriciteitsmeter kreeg was er bij Essent iets misgegaan. Daarom kreeg ze een correctie over de jaarafrekeningen van die vijf jaar en moest ze iets bijbetalen. Werkelijk waar, ik heb uren op die rekening gestudeerd, maar het is niet te begrijpen hoe ze tot hun 'correctie' komen. Haar betaalde voorschotten, die toch niet zijn gewijzigd, zijn niet één op één terug te vinden. Er wordt verrekend met het verschuldigde voorschot van de maand waarin deze nieuwe rekening kwam, maar dat lijkt twee keer te zijn gebeurd. Noem maar op.

En probeer dan maar iemand aan de lijn te krijgen die het wél begrijpt. Hetzelfde gebeurde weer wat ons een paar jaar geleden deed besluiten bij Essent weg te gaan. 'Klantenservice', bah!

Maria is nu eindelijk in gesprek met iemand die iets meer weet dan de telefonistes van Essent. Maar het blijkt erg moeilijk een kort en duidelijk overzicht van alleen de electriciteitsgeschiedenis te krijgen. Met daarin helder waarom en wat ze moet bijbetalen. Zodat we het haar kunnen uitleggen. Eerder krijgen ze hun geld niet! Eigenlijk zouden we aangifte van diefstal moeten doen, je vraagt je af bij hoeveel oudjes het ze wél is gelukt wat extra's te 'verdienen'.

4 opvarenden:

Anoniem zei

Dat zullen er heel wat zijn vrees ik. Gelukkig heeft je schoonmoeder jullie, maar er zijn genoeg oudjes die nergens terecht kunnen. Mijn schoonvader wordt ook aan alle kanten kaalgeplukt. Aan ons dan weer de schone taak om de incasso's terug te draaien, stomme vitaminepillen-abonnementen op te zeggen of Duitse loterijen te stoppen.

Anoniem zei

Het is pijnlijk en schandalig dat dergelijke bedrijven er een volkomen ondoorzichtige administratie op nahouden en de publieke functie beperken tot de toevoer van energie en een oncontroleerbaar afrekenen. Met jouw gepuzzel had je tot de slotsom moeten komen dat het klopt. Maar nu is er niemand die weet of en wat er klopt. Het zou een aangifte waard zijn, misschien de eerste, maar die dan ook de bakens doet verzetten in dit soort tenten.

esther zei

Als iets me woedend maakt is het dit wel! Oude mensen laten zich door alles en iedereen intimideren: dokters, instanties, zorgverzekeraars, en worden inderdaad vaak het slachtoffer van dit soort misselijkmakende praktijken. bah!
Ik hoop dat je snel duidelijkheid krijgt.

Anoniem zei

waardeloos hé die ondoorzichtige nota's. Ik heb mn moeder ook wel es half in paniek aan de lijn. Probeer maar es iets uit te vogelen door een telefoonlijn, we wonen nogal ver van elkaar vandaan. (brabant/groningen)