maandag 30 juli 2007

Slecht weer?

Af en toe sijpelden er berichten uit de samenleving ons bewustzijn binnen. Heerlijk is het, gewoon nooit online zijn, geen nieuws lezen, hoogstens af en toe een geleende krantenpagina meepikken. In de mooie lege ruimte van Groningen was alleen het weer van de dag belangrijk en verder niets. Er was weer eens iets met doping in de tour, het zal wel. Ook was er 'iets' neergestort in het Sneekermeer en voer er een binnenvaartschip bij Grou over een huisje heen. Hier voeren we vanmorgen langs en hebben er foto's van gemaakt! Dit is zowat het enige nieuws uit de buitenwereld dat in ons kleine botenkamp doordrong.

Dit en het gedoe over het slechte weer. Regelmatig werden er weer mensen gebeld door bezorgde ouders en schoonouders of andere achterblijvers, dat het zo jammer was van het slechte weer. En hoorden we dat Nederland massaal werd ontvlucht. Iets met herfstig weer. En dan keken we elkaar weer eens aan. Het was prachtig weer juist. We hebben twee fantastische weken gehad. Voornamelijk 's nachts regen, en af en toe overdag eens een mooie (onweers-) bui en één middag teveel wind, kracht of 8. En dat was ook wel weer leuk, op zijn eigen manier.

Ik denk dat het maar is wat je belangrijk vindt. Je verwachting en hoe je met datgene dat je wordt aangeboden omgaat. Genoegen nemen met wat je krijgt, en er dan ook nog van genieten, het lijkt niet meer van deze tijd. Maar ook ik heb twee weken een korte broek aangehad en ben heel bruin geworden. Zó slecht was het dus echt niet.

7 opvarenden:

Anoniem zei

Jaja... zeker een afgeknipte regenbroek... ;-)

V@nM@n zei

De Nederlander is gewoon een ontevreden mens... Ik heb de vakantie ook in eigen land doorgebracht en heb helemaal niets te klagen gehad. Buiten een wolkbreuk dan, maar ook daar kun je achteraf plezier om hebben. Ondanks de schade was het een belevenis op zich.

Anoniem zei

Een wijs woord Gerhard. We kunnen niet kiezen wat ons overkomt, maar wel hoe we ermee omgaan.

Anoniem zei

Dat klinkt als waarlijk genieten. De weersomstandigheden worden op het water weer heel anders genoten dan op 't land, lees ik ;)

Anoniem zei

Ja, dat vind ik nou ook. Zo was ik anderhalve week in Ierland. Ben redelijk verkleurd op het koppie en natuurlijk was er regen. Het land in niet voor niets zo vreselijk groen :)
En mooi! Mooi! Ook als het regent. ;)
(maarja, leg dat maar eesn uit aan je collega's)

Anoniem zei

Ik ben het met Esther eens; volgens mij leef je buiten mét het weer en binnen tégen het weer in. Want binnen zitten als de zon schijnt is niets, maar binnen zitten en naar buiten moeten als het regent is ook niks. Tel uit je winst :) (en koop een boot)

Anoniem zei

Oh ja bent weer terug! Wijze woorden. Heb zelf afgelopen 2,5 weken flink wat pech gehad en ben iedere dag weer blij dat ons niet weer een kleine ramp is overkomen. Het weer is enkel een bijkomstigheid.