donderdag 30 augustus 2007

De naakte vrouw

Hij zag er één, zij was er bijna één. Het deed me denken aan zowat de laatste keer dat ik onverwacht en onbedoeld een naakte vrouw zag. (Gek, hoe weinig dat voorkomt!) Ik was hier, zij was in Tampa, Florida. Ik zal u vertellen hoe dat zo kwam.

Het is denk ik ongeveer tien jaar geleden. Het internet was in opkomst, maar veel van wat nu vanzelfsprekend is was er nog niet. Geen MSN, geen USB, noem maar op. Webcams waren er al wel. Van mijn toenmalige chef mocht ik er twee aanschaffen om een pilot mee te doen, die overigens nergens opuitliep. Het was nog een heel gedoe die dingen te installeren. Maar goed, het lukte allemaal en de weken erna stond die webcam op mijn bureau.

Uiteindelijk trok dat de aandacht van een stuk of vijf collega's en op een dag wilden ze wel eens een demo van wat er dan kon. We deden het gebruikelijke verhaaltje, maar deze IT-ers wilden toch wat meer zien. Dus startten we een applicatie op, ben vergeten hoe die heette, waarin je met webcams over de hele wereld verbinding kon maken. Zo had ik al eens zitten chatten met een aardige vent in een Amerikaanse golfbaanshop, die niks te doen had. En warempel, ook nu was er een camera die open stond en waar ik verbinding mee kon krijgen.

We zagen een kamer met een half openstaande deur. Erachter scheen licht. Maar eigenlijk wisten we niet waar we nu naar stonden te kijken. We bogen ons naar voren om het beeld eens goed te bekijken. "Het lijkt wel een badkamer", opperde één. "Er beweegt ook wat", zei een ander. En inderdaad, we konden door het veranderende licht in de badkamer zien dat er iemand heen en weer liep. En zo stonden we met z'n zessen voorovergebogen te kijken, tot ze plotseling tevoorschijn kwam, poedelnaakt en bloedmooi. "Woooow", riep iedereen, en van schrik deinsden we achteruit. Dat hadden we niet zien aankomen en we voelden ons even betrapt, gluurders.

Ze verdween uit beeld. "Are you decent yet?", typte ik nog, tot grote hilariteit van de omstanders. Waarna het beeld heel snel op zwart ging, er werd duidelijk iets over de camera heengegooid. Daarna konden we alleen nog maar speculeren. We vermoedden dat haar vriendje haar stiekem vanaf zijn werk had willen bespieden, maar dat wij hem voor waren geweest. We hebben veel pret gehad met het bedenken van mogelijke eindscenario's. Helaas zijn we er nooit achter kunnen komen hoe het écht is afgelopen.

8 opvarenden:

V@nM@n zei

De naakte vrouw doet de ronde, waar ben ik mee begonnen....

Gonda zei

Toen was het nog onschuldig, en misschien per ongeluk. Nu klinkt het begrip 'webcammen' me ietwat ranzig in de oren...

Anoniem zei

Een kostelijk geschreven verhaal.

Gerhard zei

@V@nM@n: Ja, wie naakte vrouwen zaait...

@Goentah: Ja, dat bijzondere gevoel van met nieuwe dingen bezig zijn is wel wat verdwenen. Maar ook toen was er al veel ranzigs. Vergis je niet, sex en porno zijn grote drijvende krachten in de hele video en internet wereld.

@Marius: Dank je!

Anoniem zei

Een digitale kiekeboe....

Anoniem zei

Ik zag V@nm@an ook De naakte vrouw, maar dat was wel erg terloops, hoewel even geheimzinnig.

Anoniem zei

Misschien is het afgelopen met een knallende ruzie: er zijn vrouwen die zoiets niet op prijs stellen.

Chantal zei

webcammen is idd een ranzig klinkend woord vind ik ook.