maandag 20 augustus 2007

Een huisje voor zes dames

Ze zouden vandaag komen, maar kennelijk is het Buurman T. nog niet gelukt ze te bemachtigen. Tot dan moet ik u nog even in spanning laten. In het ergste geval kan het nog een paar weken duren, maar zolang kan ik zelf niet wachten met het plaatsen van de foto! Wij zijn er (bijna) helemaal klaar voor. Ter geruststelling: het hokje heb ik niet zelf getimmerd, alleen de 'fundering' en de plaatsing heb ik gedaan (met hulp van Buurman T. en zijn zoon J.), en van het leuke schilderwerk heb ik alleen de nok en het raamkozijntje gedaan. De voorkant moet nog een keer, het wachten is op een dag zonder regen. Onderaan moet nog een plank rondom tegen ongewenste bezoekers en ik denk erover om een dakgootje te plaatsen. Ook moet er een buitenren komen langs het hek, waar nu nog die struiken staan. Het verplaatsen daarvan moet nog een maandje of zo wachten. Van boer R. mogen de dames in het weiland scharrelen, dus dat komt weer helemaal goed. Na een onderbreking van een paar jaar eindelijk weer kipjes! Ik houd u op de hoogte van de voortgang. En misschien is er nog wel eens tijd voor het verhaal van de kip zonder poten.

9 opvarenden:

Anoniem zei

Oh jee, dat lijjkt me een droevig verhaal!

Gerhard zei

Ja, ik kan wel verklappen dat het met de kip slecht afliep!

Julia zei

Bedankt voor je commentaar op mijn blog en komt er ook een meneer hokken tussen de dames ?:)

Gerhard zei

@Julia: Nee, Ons slaapkamerraam is er vlak bij, daar moet ik geen lawaaischopper in de vroege ochtend. Onze buurvrouw vroeg of we er alsjeblieft een haan bij wilden doen, dat vindt ze zo gezellig. Beetje omgekeerde wereld, meestal zijn hanen aanleiding tot grote burenruzies!

Anoniem zei

Wat een rare buurvrouw heb jij zeg. Ik had ook eens buren met kippies, in een stadswijk. Maarja, waren amsterdammers en die dachten al op het platte land te zijn. Ik (toen hun minibuurvrouw) vond de kippies lief maar de haan vond ik niet zo, zeker niet toen bleek dat die geen eieren kon leggen. Op die leeftijd snapte ik niet wat je daar nu aan had! :)

Anoniem zei

Laat ik daar nu meteen aan denken - jij hebt het niet zo op vroege vogels, maar komt idd geen haan dus. De zes kippetjes krijgen riante huisvesting; leggen ze overigens de eitjes 'automatisch' binnen, of net waar het hun uitkomt, in 't weiland?

Gerhard zei

@Branwen: Dat zou ook wat wezen, burenruzie omdat we géén haan hebben ;-) We hebben legkippen besteld, die worden niet broeds. Dus dan heb je inderdaad helamaal niks aan een haan.

@Marius: Nee, je moet kippen opvoeden. Je moet ze leren waar ze op stok moeten (een paar weken elke avond daar neerzetten) en waar ze hun eieren moeten leggen. In het nachthok zijn 3 leghokjes. Daar moet je een gipsen ei inleggen, dan komt het wel goed. En oppassen dat ze inderdaad niet een nest maken ergens in het weiland.

Anoniem zei

Haha, Marius, de kippenspecialist. We leren bij !
Gerhard, wat je niet moet doen is ze het overschotje van opgelegde krieken op jenever geven. Dat verhaal is bij ons lang meegegaan. Wij hoorden fel gekakel in de achtertuin en wijlen ons grootmoeder vond dat een beetje verdacht. Gaan kijken en ja hoor... de kippetjes liepen wat groggy rond.
Ze kunnen ook heel educatief werken ehum... In de lagere school (1e lj) moesten we leren vermenigvuldigen. Hoeveel poten hebben 8 kippen ? 32 schreef ik trots. De non begreep er niks van. Ik begreep de non niet. Toch schitteren dat ik al 8 en 4 kon vermenigvuldigen en de juiste uitkomst had ? Ja, maar kippen hebben toch maar 2 poten ? Ik kwaad dat ze mij niet wou geloven dat die van ons er 4 hadden !
Thuisgekomen, uitgelegd aan mijn zus en die schoot in de lach. Ga maar eens mee kijken naar onze kippen... ach, hoe groot was die ontgoocheling ! Jaja, kippetjes, veel plezier ermee ! Ze krijgen alvast al een prachtig hok !

V@nM@n zei

Als de verhalen nog even doorgaan staat hier straks ook een kippenhok in de tuin