dinsdag 25 september 2007

De eieren (update)

Het is wel een mooi rustig moment om u even bij te praten over onze eier-productie. Gingen we van één per dag vrij snel naar een stabiele vier, inmiddels hebben we onze eerste dag met zes eieren gehad. Ze zijn dus allemaal aan de leg. Ook zat er al eens een ei van behoorlijke grootte tussen, het gaat daarmee de goede kant op. Ik wou alleen dat ze ook allemaal uit zichzelf op stok gingen. De helft is behoorlijk dwars. (Misschien moest ik maar eens een blik kippensoep ter stimulatie in het nachthok plaatsen) Nu alleen weer een afzetmarkt voor de eieren genereren, want inmiddels staan er al een flink aantal op de wachtlijst om geconsumeerd te worden.

Overigens worden de eitjes tegenwoordig bereid op onze nieuwe inductiekookplaat, via het internet besteld en binnen 48 uur in huis! Hij doet het geweldig, is mooi strak van design en heeft géén van de ontwerpfouten die bij de vorige leidden tot een voortijdig (vond ik) afscheid. Zolangzamerhand hebben we het laatste jaar best veel apparatuur thuis moeten vervangen, ik ga er vanuit dat we er nu weer een flink tijdje tegen kunnen.

9 opvarenden:

Anoniem zei

Hier ook alleen de droger nog (morgen) en we zitten er weer spik en span bij met een dit jaar geheel vernieuwde inboedel, met een bijna lege portemonnee, dat dan wel weer.............

Schattig he....je eigen eitjes.

Anoniem zei

Oh lekker! Je bezorgt zeker niet aan huis?

Anne-Marie zei

Gewone gevulde eieren:

4 hardgekookte eieren
2 eetlepels mayonaise
1 theelepel mosterd
bieslook
tijm
peper en zout
ketchup
Gevulde pesto eieren:

4 hardgekookte eieren
1,5 eetlepel pesto
2 eetlepels olijfolie
2 eetlepels Parmezaanse kaas
kappertjes
Kook en pel eerst de eieren. Laat ze afkoelen en snij ze vervolgens doormidden. Haal de eidooier eruit en pers deze door een zeef. Verdeel het eigeel over twee bakjes.

Bakje 1 gebruiken we voor het eerste recept. Vul dit bakje aan met de mayonaise, mosterd, fijngesneden bieslook, tijm en breng op smaak met peper en zout. Roer de vulling goed door en zet deze in de koelkast.

Bakje 2 is voor de pesto eieren. Vul dit bakje aan met de pesto, olijfolie en Parmezaanse kaas. Roer de vulling goed door en zet deze in de koelkast.

Vul de eieren vlak voor het serveren met behulp van een spuitzak. Garneer recept 1 met stukjes bieslook en een klein beetje ketchupl. De garnering van recept 2 bestaat uit een kappertje. Genieten maar!

Zeekraai zei

http://nl.wikibooks.org/wiki/Kookboek/Omelet

Gonda zei

Hahaa, dat blik soep is wel behoorlijk wreed :-) 't Is maar goed dat kippen niet kunnen lezen...

Gerhard zei

@Ingeborg: Vreemd is het dat altijd alles bijna tegelijk stukgaat.

@aargh: Liever niet, want eigenlijk zijn ze zo al razend duur! Maar, je weet maar nooit!

@AM & Anders: Heerlijk, maar ik dacht zelf meer aan deze: Heavenly-Angel-Food-Cake

@Goentah: Nee, de boodschap moet duidelijk zijn: op stok of anders... ;-)

V@nM@n zei

Ik lust wel een eitje...

Anoniem zei

Via internet bestellen gaat mij de laatste tijd ook goed af. Tegenwoordig is het goed te doen en is het haast even veilig als de echte winkel. Alleen het verkoop praatje mis ik... als kiespijn.

Chantal zei

@ Anne-marie, bedankt voor de lekkere sugegsties