woensdag 5 december 2007

Sinterklaas op visite

Stel, je runt een school. Dan moet Sinterklaas natuurlijk op visite komen. Liefst met wat leuke Zwarte Pieten erbij. Maar je hebt niet zoveel fantasie, dus dan vallen allerlei ludieke aankomsten op het schoolplein al af. Zoals motor met zijspan, politieauto, brandweer, paard(!) en noem maar op. Maar, vlak bij de school is wel een treinstation! En wat is er dan leuker om Sint per trein aan te laten komen! Alleen was je niet de enige school met dat idee. En je had natuurlijk niks afgestemd met anderen, want je dacht origineel te zijn en bovendien is het bijna onbegonnen werk. Je kunt moeilijk een advertentie in de krant zetten. Denkt u eens na over alle lollige scenario's die er dan mogelijk zijn!

Op Sneek Noord, een typisch klein forensenstationnetje, voltrok zich eens het volgende scenario. De laagste groepen van een school stonden vol verwachting op het perron te wachten op Sint (Sint 1). Er stond ook een flink aantal forensen. Ineens was er consternatie bij de (alle) volwassenen: er arriveerde een Sint (Sint 2) per auto bij het station. De kinderen hadden gelukkig niets door, ze keken allemaal de andere kant op. Sint 2 had de volgende treinhalte als eindbestemming. Snel werd Sint 1 op het voorliggende station gebeld om toch vooral in het achterste treinstel in te stappen. De kinderen werden naar het eind van het perron gedirigeerd. De forensen vormden een soort van haag halverwege, waarachter Sint 2 zich kon verstoppen. Een en ander verliep ook nog eens redelijk spontaan.

Toen de trein dan aankwam voltrok zich voor de toeschouwers een mooi tafereel: zingende kinderen, die niks hebben gemerkt, en een uitstappende Sint 1 aan de ene kant, een stiekem instappende Sint 2 aan de andere kant van de trein. Alles met bijbehorende Pieten. En een machinist die niet meer bijkwam van het lachen. We hebben in de trein gezongen voor Sint 2 en het was er extra rumoerig lang nadat hij al weer was uitgestapt.

7 opvarenden:

Gonda zei

Oh oh oh, dat waren vast geen echte Sinterklazen, maar superdomme hulpsinten.
Datzelfde hebben wij ook eens meegemaakt, toen de kinderen vol verwachting op het schoolplein stonden. De Sint bestemd voor een andere school reed een minuut voor de aankomst van 'onze' Sint voorbij. Dat gaf wel verwarring bj de kinderen....

Anoniem zei

Dat jij nog tijd hebt,
om zo rond 5 december
'n beetje bij te klussen...

Sjoerd zei

Tsjonge... Je zou zo van je geloof vallen.

John zei

Het was eigenlijk nog mooier geweest, als je daar een youtube van had :-)

Gerhard zei

@Goentah: Het is dramatisch, dat Klazenspitsuur!! ;-)

@Anders: Jij niet dan? :)

@Me!: Nee, dat nooit! Alleen een beetje...

@RedStar: Dat bestond toen nog niet eens, bijna niet meer voor te stellen!

Anoniem zei

Wel heel lief en eendrachtig van die forensen die een kinderfantasie in stand hebben gehouden.

John zei

@ Gerhard, nee dat weet ik wel. Maar mss was het wel op film gezet, en de digitale wereld kan veel tegenwoordig..